Anna ja pyydä

Joskus tulee seinä vastaan.

Kukaan meistä ei ole lopulta niin vahva kuin ehkä kuvittelee. Elämässä tulee hetkiä, jolloin kokee olevansa heikko, epäonnistunut, voimia vailla. Se ei ole kenellekään häpeäksi.

Onko sinulla kokemuksia tai esimerkkejä ideoista, jotka toimivat arjessa? Kirjoitathan napakasti. Julkaisemme parhaat ideat.
Tekstejä muokataan ja lyhennetään tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Tarkistathan vielä, että olet täyttänyt kaikki vaaditut kentät.

Idean lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Kiitos ideastasi!

On hienoa, että olet nähnyt vaivan kirjoittaa meille. Se kertoo, että välität siitä, mitä lähelläsi tapahtuu.

Käymme nyt saamiamme ideoita läpi ja julkaisemme niistä parhaat. Saat sähköpostia, jos ideasi julkaistaan. Saatamme muokata ja lyhentää tekstejä tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Kiitos, kun olet mukana.

Voit pyytää naapurilta apua. Aloita kuitenkin ensin tutustumalla naapureihisi; sano rappusissa päivää, kysele säästä tai taloyhtiön yhteisistä asioista. Kun pyydät apua ole kohtelias ja konkreettinen siinä mitä pyydät.

Kalle, Helsinki

Voimme tavaroiden sijaan antaa toinen toisillemme lahjaksi aikaa; lastenhoitoapua, siivousapua, talkoovoimaa, läksyjentekoapua, ruoanlaittoa. Halpaa, hyödyllistä ja kiitollista.

Leena, Mäntsälä

Vertaistukea maahanmuuttajalasten ja -nuorten vanhemmille Väestöliiton ryhmistä

Voimme ryhtyä tukihenkilöiksi lapsiperheille. Mannerheimin Lastensuojeluliitto kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä.

Voimme pyytää tuttavia kylään vähän useammin.

Voimme tutustua muihin lapsiperheisiin Perhekahviloissa. (Järvi-Suomi)

Vetskari-toiminta auttaa nuoria selviytymään vanhempien erosta.

Hyvä parisuhde on lapsen turvallisen kasvun alustana.

Voimme auttaa yhdessä selvittämään, miten apua tarvitseva pääsee saatavilla olevien sosiaali-, terveys- ja vertaispalvelujen piiriin. Tuki- ja palvelumuotojen viidakko voi olla ylivoimainen hädässä olevalle.

Henry, Helsinki

Voimme auttaa pienten lasten äitiä jos näemme, että hän on voimiensa äärirajoilla. Voimme auttaa vaikka ihan vähän: tarjoutua hakemaan karkailevan lapsen takaisin tai auttamaan uhmaikäisen pukemisessa, tarjota apua rattaiden työntämisessä, jos lunta on puolisääreen ja ylämäki on jyrkkä.

Marianne, Lahti

Voimme pohtia, voimmeko säästää omista kuluistamme tukeaksemme taloudellisesti lähipiirin opiskelevaa nuorta, jonka rahat eivät riitä vuokraan ja ruokaan.

Anne, Hämeenlinna

Voimme ottaa asioita puheeksi, aluksi vaikka varovasti jutellen. Voimme opetella ja opettaa ottamaan apua vastaan ja osoittamaan kiitollisuutta.

Väestöliiton Perheaikaa -palvelu tarjoaa vertaistukea ja tietoa perheille verkossa.

Apua missä tahansa vanhemmuuteen liittyvässä kysymyksessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainnetistä ja -puhelimesta

Voit pyytää apua ja voit antaa apua.

Voimme luoda mobiiliaplikaation, jossa hetken omaa aikaa tarvitsevat vanhemmat löytävät helposti ja nopeasti läheltä luotettavan hoitajan lapsilleen silloin kun tarve on.

Mikael, Espoo

Voimme hakea tukea tai ohjata lähimmäisemme hakemaan tukea perheeseen ja parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä kirkon perheneuvonnasta.


Katso myös nämä ihan tavalliset asiat