Koko paketti

Lapsia ei haeta kaupasta takuulapun kanssa. Välillä nuoren valinnat ärsyttävät tai ällistyttävät.

Yllätyksiä tulee aina, sekä iloja että suruja. Silloin ei rähistä vaan puhutaan yhdessä. Kestetään, ponnistellaan, tehdään mitä tarvitaan. Ei heitetä hanskoja tiskiin, vaan viedään nuori täysillä aikuisuuteen saakka. Otetaan vastuu: tämä homma hoidetaan.

Onko sinulla kokemuksia tai esimerkkejä ideoista, jotka toimivat arjessa? Kirjoitathan napakasti. Julkaisemme parhaat ideat.
Tekstejä muokataan ja lyhennetään tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Tarkistathan vielä, että olet täyttänyt kaikki vaaditut kentät.

Idean lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Kiitos ideastasi!

On hienoa, että olet nähnyt vaivan kirjoittaa meille. Se kertoo, että välität siitä, mitä lähelläsi tapahtuu.

Käymme nyt saamiamme ideoita läpi ja julkaisemme niistä parhaat. Saat sähköpostia, jos ideasi julkaistaan. Saatamme muokata ja lyhentää tekstejä tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Kiitos, kun olet mukana.

Vanhempien kysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia murrosikäisten kasvattamisesta

Voit päättää, että tarpeen vaatiessa haet apua: läheisiltä, ystäviltä, koulusta, terveydenhuollosta, lastensuojelusta, seurakunnasta, järjestöiltä tai yhteiskunnalta.

Voimme tehdä itsellemme selväksi, mikä on todella tärkeää. Tietty numero kokeista vai esimerkiksi rehellisyys ja luottamus. Voimme itse pyrkiä olemaan sitä, mitä odotamme ja pyytää nuorelta palautetta, jos hän kokee meidän lipsuvan.

Mikko, Espoo

Voimme päättää, että me emme ole niitä, jotka ensimmäisenä sanovat avunpyytäjälle, että ”puhu jollekin toiselle”. Auta, jos suinkin jaksat ja kykenet.

Voimme päättää pysyä nuoren rinnalla, tuli mitä tuli.


Katso myös nämä ihan tavalliset asiat