Tackar och bockar

Hyvät tavat ehkäisevät ristiriitoja ja tuovat varmuutta.

Hyvä käytös auttaa tulemaan toimeen toisten kanssa. Hyvät tavat toimivat silloin, kun haluaa saada ystävän ja tehdä hyvän vaikutuksen. Kunnioituksen kulttuuri lisää turvallisuutta ja viihtyisyyttä koulussa ja muuallakin. Katso silmiin, kun puhut. Hymy tarttuu.

Onko sinulla kokemuksia tai esimerkkejä ideoista, jotka toimivat arjessa? Kirjoitathan napakasti. Julkaisemme parhaat ideat.
Tekstejä muokataan ja lyhennetään tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Tarkistathan vielä, että olet täyttänyt kaikki vaaditut kentät.

Idean lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Kiitos ideastasi!

On hienoa, että olet nähnyt vaivan kirjoittaa meille. Se kertoo, että välität siitä, mitä lähelläsi tapahtuu.

Käymme nyt saamiamme ideoita läpi ja julkaisemme niistä parhaat. Saat sähköpostia, jos ideasi julkaistaan. Saatamme muokata ja lyhentää tekstejä tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Kiitos, kun olet mukana.

Voimme yrittää ymmärtää sotaa pakoon lähtevien, uuden maan kieltä osaamattomien ihmisten tunteita. Emme voi tietää miten nopeasti itse sopeutuisimme uuteen maahan ja kulttuuriin.

Susanne, Siuntio

Voit parantaa muiden käytöstä, kun käyttäydyt itse edes vähän paremmin.

Voit luvata oman käytöksesi nuorelle malliksi. Tulet varmaan myös lipsumaan haluamastasi mallista. Samalla saat oivan tilaisuuden pyytää anteeksi ja antaa oppia myös siinä. Annat nuorelle oikeuden puuttua sinun huonoon käytökseesi ja samalla hän antaa sinulle luvan puuttua hänen käyttäytymiseensä.

Mikko, Espoo

Voimme kannustaa kiitoksen kulttuuriin antamalla kiitoksen opettajalle.

Voimme jokainen suomalainen tehdä yhden palveluksen tai hyvän teon viikossa ilman omaa hyötyä. Se tekisi meiltä kaikilta vuodessa yhteensä yli 250.000.000 hyvää tekoa eikä sellainen maa voisi olla enää huono elää!

Esa, Nastola

Voimme opetella ja opettaa sanomaan kiitos yleisimmillä Suomessa puhuttavilla kielillä: suomeksi (kiitos), ruotsiksi (tack), venäjäksi (спасибо [spasibo]), viroksi (aitäh), somaliksi (mahadsanid), englanniksi (thank you) ja saameksi (giitu).

Voimme kaikki olla avuliaita kohteliaita huomaavaisia toisillemme. Annetaan hyvän kiertää, se tulee aivan varmasti jotain kautta myös takaisin!

Pekka, Oulu

Voimme sanoa hyvää huomenta, hyvää päivää, näkemiin, huomiseen iloisella äänensävyllä. Unohtamatta anteeksi pyytämisen ja anteeksi antamisen taitoa.

Virpi, Ulvila

Voimme opetella lähinaapurustomme lasten ja nuorten nimet ja ottaa tavaksi tervehtiä heitä. Lapsen ja nuoren on hyvä tietää että joku aina näkee ja huomaa.

Erkki, Porvoo

Katso myös nämä ihan tavalliset asiat