Tee nyt jotain

Nuoruusiässä aivot kehittyvät nopeasti: ajatukset ja tunteet ailahtelevat.

Juttukavereita ei ole koskaan liikaa. Nuorenkin on hyvä tuulettaa ajatuksiaan useampien eri ihmisten kanssa. Anna nuorelle aikaasi. Ole oikeasti kiinnostunut, äläkä aina opeta. Odota vastausta rauhassa ja kuuntele niin hyvin, että varmasti tiedät, miten nuorella menee. Parhaatkaan neuvot eivät auta, jos lapsi tai nuori kokee, ettei hänen kanssaan haluta olla.

Onko sinulla kokemuksia tai esimerkkejä ideoista, jotka toimivat arjessa? Kirjoitathan napakasti. Julkaisemme parhaat ideat.
Tekstejä muokataan ja lyhennetään tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Tarkistathan vielä, että olet täyttänyt kaikki vaaditut kentät.

Idean lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Kiitos ideastasi!

On hienoa, että olet nähnyt vaivan kirjoittaa meille. Se kertoo, että välität siitä, mitä lähelläsi tapahtuu.

Käymme nyt saamiamme ideoita läpi ja julkaisemme niistä parhaat. Saat sähköpostia, jos ideasi julkaistaan. Saatamme muokata ja lyhentää tekstejä tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Kiitos, kun olet mukana.

Voimme lahjoittaa aikaamme myös tukivanhempana ja kasvatuskumppanina läheisille perheille ja lasten- ja nuortenjärjestöille.

Voimme Tyttöjen Talossa tukea vapaaehtoisena naisena tyttöjä heidän omissa asioissaan. (Turku, Kuopio, Tampere, Helsinki)

Voimme ottaa naapurinkin lapset mukaan lätkämatsiin ja teatteriin.

Voimme ottaa selvää suvun tai tuttavapiirin nuorten sähköpostiosoitteista ja kysyä, mitä heille kuuluu. Vaikka olisit liki tuntematon, on iso apu osoittaa, että joku välittää!

Rosa, Lahti

Voimme ottaa naapurinkin lapset mukaan lätkämatsiin ja teatteriin.

Voimme pitää ovemme aina auki nuorisomme ystäville ja viestiä, että he ovat tervetulleita kotiimme. Keskustelut tämän joukon kanssa ovat silmiä avaavia ja antoisia sekä aikuiselle että teineille.

Laura, Lappeenranta

Voimme kehua naapurin lapsen päivässä oikeasta asiasta. Tietysti omia unohtamatta. Tekee silminnähden hyvää lapsen itsetunnolle. Kaikissa lapsissa on jotain hyvää, josta he eivät useinkaan ole itse tietoisia.

Margit, Pohjois-Karjala

Voimme toimia tukihenkilönä nuorelle haastavassa elämäntilanteessa.

Voimme kouluttautua mieskavereiksi lapsille, joilla ei ole yhteyttä isään. (Uusimaa, Pirkanmaa)


Katso myös nämä ihan tavalliset asiat