Vastuuyritys

Työpaikka voi olla tulevaisuuden avain.

Työnantaja, palkkaa nuori töihin, jos suinkin voit. Yritä edistää kaikin laillisin keinoin nuoren työllistymistä. Työelämään tutustuminen ei ala, jos se ei ensin ala jostain.

Onko sinulla kokemuksia tai esimerkkejä ideoista, jotka toimivat arjessa? Kirjoitathan napakasti. Julkaisemme parhaat ideat.
Tekstejä muokataan ja lyhennetään tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Tarkistathan vielä, että olet täyttänyt kaikki vaaditut kentät.

Idean lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Kiitos ideastasi!

On hienoa, että olet nähnyt vaivan kirjoittaa meille. Se kertoo, että välität siitä, mitä lähelläsi tapahtuu.

Käymme nyt saamiamme ideoita läpi ja julkaisemme niistä parhaat. Saat sähköpostia, jos ideasi julkaistaan. Saatamme muokata ja lyhentää tekstejä tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Kiitos, kun olet mukana.

Voimme ehdottaa työpaikoilla tätä: yrityksissä automaattisesti ilman palkanalennusta huolehditaan, että tarha- ja ala-asteikäisten lasten vanhempien työajat ovat kohtuullisia, vaikka 1/2 h lyhyempiä, eikä palavereita aloiteta ennen klo 9 eikä klo 15 jälkeen.

Työttömän nuoren työllistävä yritys voi saada Sanssi-palkkatukea.

Ideoita työelämän ja nuorten yhteyksien rakentamiseen opetin.fi -sivustolla.

YES tukee koulujen yrittäjyyskasvatusta tarjoamalla koulutusta, työkaluja yrittäjyyden kehittämiseen koulussa ja tukea koulu-yritysyhteistyöhön.

Voimme palkata nuoren kesätöihin. Työ on tehokas tapa kiinnittyä yhteiskuntaan. Lyhytkin työkokemus vahvistaa identiteettiä. Yritykselle muutaman viikon kesäharjoittelu-mahdollisuus ei ole kallista, se antaa nuorelle hyvää kokemusta ja parhaassa tapauksessa työnantaja saa uutta näkökulmaa yrityksensä toimintamalleihin nuoren antaman palautteen kautta, lisäksi se tuo virkistävää vaihtelua työpaikalle!

Aicha, Helsinki

Voimme palkata nuoria esimerkiksi pihatalkoisiin ja palkita siitä. Anna tästäkin työtodistus.

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrityksille yhteistyötä nuorten yrittäjyyskasvatukseen.

Valtakunnallinen työpajayhdistys, Apu-lehti ja Perheyritysten liitto käynnistivät vuoden 2013 alussa Työpajanuorille työtä -työllistämistalkoot.

Voimme yrittää auttaa lähipiirin nuoren kesätöihin tai vastaaviin hommiin.

Voimme ehdottaa, että työpaikkamme osallistuisi Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan, joka rohkaisee työnantajia sitoutumaan hyvän kesätyön periaatteisiin.


Katso myös nämä ihan tavalliset asiat