Yritä, erehdy, yritä

Nuori saa täysi-ikäisenä päättää asioistaan. Näin isoa juttua on harjoiteltava.

Vasta noin 25-vuotiaan aivoilla on valmiudet ymmärtää syy- ja seuraussuhteita. Riskien ottamista, tunteiden hallintaa ja sosiaalisia taitoja harjoitellaan arkisesti: yrityksen ja erehdyksen kautta.

Kaikki tekevät virheitä, vaikka yrittävät parhaansa. On opittava vastaamaan teoistaan, hyvittämään, kantamaan seuraukset ja pyytämään anteeksi.

Luottamus on sitä, että elämä jatkuu mokista huolimatta. Uusi yritys ja eteenpäin. Haaveet ja unelmat ovat olemassa töppäilyistä huolimatta. Virheet opettavat, ettei kannata toimia väärin. Sillä tavalla haaveet eivät toteudu.

Onko sinulla kokemuksia tai esimerkkejä ideoista, jotka toimivat arjessa? Kirjoitathan napakasti. Julkaisemme parhaat ideat.
Tekstejä muokataan ja lyhennetään tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Tarkistathan vielä, että olet täyttänyt kaikki vaaditut kentät.

Idean lähetys epäonnistui. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Kiitos ideastasi!

On hienoa, että olet nähnyt vaivan kirjoittaa meille. Se kertoo, että välität siitä, mitä lähelläsi tapahtuu.

Käymme nyt saamiamme ideoita läpi ja julkaisemme niistä parhaat. Saat sähköpostia, jos ideasi julkaistaan. Saatamme muokata ja lyhentää tekstejä tarvittaessa ennen julkaisua. Idea julkaistaan etunimen ja paikkakunnan kera.

Kiitos, kun olet mukana.

Tietoa murrosiästä ja nuoruuteen kuuluvista kehitystehtävistä

Voit tarjota tylyn rangaistuksen sijaan opettavan kokemuksen. Usko, että nuori on uuden mahdollisuuden ja luottamuksesi arvoinen.

Voit selittää ikätasoisesti ja ymmärrettävästi oikean ja väärän eron. Opasta ymmärtämään, mikä meni vikaan. Toista tätä.

Voit tarvittaessa lukea lapsellesi/nuorellesi lakia myös kirjaimellisesti. On aihetta vaatia, että lakia myös noudatetaan.

Eila , Lohja

Voimme päättää, että emme enää säästä yhtään hyvää sanaa tai tekoa huomiseen.

Voimme olla armollisia itsellemme epäonnistumisen hetkellä. Tylytys tai itsensä henkinen ruoskiminen ei auta mitään.

Marianne, Lahti

Katso myös nämä ihan tavalliset asiat